fbpx Skip to content

Med rutebåten klapper du til kais og følger grusveien til skiltet leder deg inn under trekronene. Herfra viser de røde prikkene rett vei.

Gjennom tunet på kommunens egen idylliske «vi-på-Saltkråkan-gård», inn i skogen og opp trappene som ser ut til å være hentet rett ut av Narnia. Porten åpnes inn til vår største lynghei. Du passerer kanonstillinger, beitende sauer og hører bølgene slå mot svabergene. Vinden rusker deg vennlig i håret og du snuser inn atmosfæren i Stavangers tredje største friområde.

Et par luftige klyv løfter deg over kanten av Klubben, og du kan nyte utsikten over et helt rike av øyer og byen bare et steinkast unna. Toppen rundes og på utfordrende vis tar du deg tilbake på «trygg grunn» og fortsetter langs snirklete stier, mellom flyttblokker og havskurt berg.

En gjerdeklyver ønsker deg velkommen til bryggeanlegget som inviterer til en pause og en matbit i flotte omgivelser. Og er det en vindfull dag, kan du søke ly i bensintanken «Borgen» litt oppe i bakken. Du rusler langs gårdsveien og inn på tunet igjen, og følger egne fotefar tilbake til kaia. Her husker du å heise blåsa, og forlater den naturskjønne idyllen i visshet om å komme på besøk en annen gang.

Turen er en av 52 hverdagsturer i Stavanger – et samarbeid mellom park og vei i Stavanger kommune og Stavanger Turistforening.

Adkomst
Bakebrygga 1/Jorenholmen.

Adkomst med kollektivtransport
Båt fra Bakerbrygga 1, nedenfor Magasin Blå.

Type: Fottur
Lengde: Ca. 3,8 km
Varighet: 1 time
Gradering: Enkel
Passer: Voksen, senior

Kilde: www.ut.no/tur/2.3626/

Back To Top