fbpx Skip to content

Hundvåg Idrettslag ble stiftet 17. oktober 1971.
Formålet var ved samarbeid og kameratskap å fremme idrett og friluftsliv i sunne former.
Håndballavdelingen ble opptatt av Norges Håndballforbund 15. juni 1972. Avdelingens første formann var Oddmund Torjussen.

Håndballavdelingen har utviklet seg fra 91 medlemmer i sesongen 1972/73 med ett småpikelag, ett pikelag og ett dame jr. lag, til ca 400 medlemmer og ca 20 lag i 1997. I dag har HIL en av de største håndballavdelinger innen RHK.
I starten foregikk treningen inne på Hundvåg skole og Ulsnes fort og utendørs ved Hundvåg skole.
Etterhvert ble det også trening i Hetlandshallen, Tastahallen og Stavanger Idrettshall.

Den første tiden kom inntektene i hovedsak ved salg av hjertefemmer og salg av medlemskort til Øyane Vel.
Den første turneringen ble arrangert i mai-75 i skolegården på Hundvåg. Det deltok 7 lag i småpiker og piker.
I sesongen 75/76 deltok HIL med et «babypikelag». Dette var den spede begynnelse til minihåndballen, som har utviklet seg sterkt etterhvert som befolkningen har økt.

J-15 år deltok i 1976 på den første kjente turneringen utenfor Stavanger. Turen gikk til Åkra. Samme år reiste damelaget på langtur og deltok i «Kodal-cup» i Sandefjord. I 1978 rykket damelaget opp i 4 divisjon og disse ble belønnet med tur til Danmark og deltakelse i «Nevlinge-turneringen» i Aalborg.
Småpikelaget ble de første kretsmester for HIL utendørs i 1974. HIL har opp gjennom årene hatt mange gode kretslagsspillere.

I 1984 sto klubbhuset ferdig og i 1988 ble Hundvåghallen åpnet. Etter at Hundvåghallen åpnet eksploderte rekrutteringen. Dette medførte at avdelingen fikk et stort arbeid med å skaffe trenere til lagene. HIL hadde så mange lag at det måtte trenes både i Stavanger Idrettshall og Tastahallen.

I 1995 rykket HIL’s damer opp i 3 divisjon. Herrehåndballen har i alle år hatt lav rekruttering, men likevel har laget klart å hevde seg godt i kretsens høyeste divisjon i mange år.

1991 gikk håndball- og fotballavd. sammen om å arrangere bingo. I dag er dette en av de beste inntektskilder for avdelingen. I tillegg har en busalget i Hundvåghallen, som også gir en kjærkommen inntekt.
HIL har vært representert i kretsstyret/RHK ved Aino Gustavsen, Reidun Torjussen og Tor-Jan Stokkedal.

E-post: post(at)hundvaag-handball.no
Kontoradresse: Austbøsletta 5, 4085 Hundvåg
Web: www.hundvaag-handball.no
Facebook: www.facebook.com/hundvaghk

Kart

Back To Top