fbpx Skip to content
Tradisjonen tro spilles „Silent Night“ i Hundvåg kapell første helg i advent. Stemningsfull klassisk julekonsert der sopran Marit Kristine Risnes, cellist Ilmari Hopkins og Goedele Taveirne ved klaveret presenterer de tradisjonelle og kjente julesangene i et akustisk format.
«Stille Nacht, Heilige Nacht» av Franz Gruber, sangen som har omfavnet generasjoner og stadig rører ved hjerter over hele verden oppstod julaften i en landsby i Østerrike julaften 1818 for over 200 år siden. Orgelet i St.Nicolaus var i ustand, og for å skape stemning under kveldsmessen lagde organist Gruber en sang som kunne synges til et enkelt lutt-akkompagnement. Slik fant urframføringen av verdens mest kjente julesang «Stille Natt» sted, en julekveld i Oberndorf.
Med Stille Natt, Hellige Natt og dens opprinnelse som ramme presenterer de profesjonelle utøverne et stemningsfullt program fram mot jul.
MEDVIRKENDE
Marit Kristine Risnes, sopran
Ilmari Hopkins, cello
Goedele Taveirne, flygel
Varighet: 1 time
Konserten er støttet av Stavanger kommune/kirkekultur
Back To Top