fbpx Skip to content

Hundvåg har fått en ny bar. Nå har Naustet åpnet dørene i det tradisjonsrike restauranthuset innerst i Galeivågen.
Responsen har ikke latt vente på seg. Siden åpningen 8. mai har det strømmet på med folk og quizen ble fullbooket på et blunk.

Kortreiste kvaliteter
– Her får du god kaffe, gode drinker og et rikt utvalg øl, blant annet fra det lokale bryggeriet Rygr. Vi samarbeider med Kokken i Logen, som ligger vegg-i-vegg, og sammen har vi skapt en veldig spennende meny, sier daglig leder Sarah Falkeid.
– Og selvfølgelig med masse snadder fra havet, siden vi ligger her, skyter hun inn.

Positiv til lokalbar
Å åpne en bydelsbar midt under korona, er dog friskt. Men Falkeid er optimistisk.
– Vi har åpent alle ukedager, utenom mandag, fra 15:00 til midnatt i første omgang.

Snart får vi på plass espressomaskin, og da åpner det opp for kaffegjester fra 12:00 lørdager, sier hun. Søndager er det åpent fra 13:00 – 00:00.
Naustet har lagt opp til quiz annenhver torsdag, og satser på en blueslørdag i måneden, da med konsert på dagtid.

naustet-hundvaag-2
naustet-hundvaag-3

To karrierer
Hun er utdannet journalist, og har jobbet for medier som Aftenposten, VG og Dine Penger. I hjembyen Haugesund hadde hun sitt eget show i lokal-TV, og de siste 14 årene har hun jobbet frilans som journalist og redaktør. Men det er gjerne hotell- og restaurantbransjen som står hennes hjerte nærmest, for også her har hun omfattende erfaring.

Lang fartstid fra bransjen
– Jeg begynte som servitør på et hotell i Sogndal under studiene i 2001. Ganske raskt så jeg at det var mye kjekkere å jobbe enn å lese, og så ballet det bare på seg. 20 år senere har hun vært innom alle avdelinger på hotellet, og vært med å bygge flere konsepter og barer, blant annet Nasjonal jazzscene i Oslo. Det var imidlertid kjærligheten som dro henne til Stavanger og til Hundvåg.

Kjærlighet ved første blikk
– Ettersom jeg skulle flytte hit, tenkte jeg det var en fin anledning å teste ut bransjen igjen – for jeg hadde savnet den veldig, sier hun.
Hun jobbet som resepsjonist på Skagen Brygge Hotell da hun ble invitert til lokalene i Galeivågen.

– Da jeg så stedet, var det gjort, forteller Falkeid, som straks begynte oppussingsarbeidet.

Oppfordringen er klar!
Etter måneder med planlegging, oppussing og koronastengt ønsker nå Sarah øyfolket velkommen, enten det er for en kaffe, godt lokalt øl, en drink eller et godt måltid.

– Her får du super service og nydelig mat i en veldig behagelig atmosfære, lover hun.

naustet-hundvaag-4
naustet-hundvaag
Back To Top