fbpx Skip to content

Dennis Asbjørnsen (23) fra Hundvåg er hageblogger, greenfluencer og har Norges mest fulgte kjøkkenhagekonto på Instagram med over 25.000 følgere.

Her arbeider han med å få frem det gode budskap om dyrkeglede fra hagen sin på Hundvåg.
– Å smake på mat som jeg selv hadde dyrket i hagen ga virkelig en helt unik følelse av glede og mestring. Denne følelsen ønsket jeg umiddelbart at så mange som mulig skulle få kjenne på. Min målsetning er derfor å spre kunnskap, informasjon og inspirasjon om dyrking av spiselige vekster, sier han entusiastisk.

Deler erfaringer
Dennis brenner for dyrking og deler egne erfaringer gjennom sin nettside www.spiselighage.no og Instagram/sosiale medier. Nettsiden har nå mange tusen daglige besøkende som benytter seg av hans populære «Dyrkewiki» – et slags oppslagsverk hvor man kan lære seg å dyrke opptil 70 ulike spiselige vekster. www.spiselighage.no/dyrketips

Dyrke, høste, spise og nyte
Han har alltid vært interessert i markens grøde – og det som kan dyrkes, høstes og spises.
– Da jeg var liten overtalte jeg faren min til å dra til hagesenteret for å handle utstyr for å dyrke mat. Vi satte opp minidrivhus og snekret dyrkekasse for salat. Så interessen har alltid vært der, forteller han.

Hva er det du dyrker?
– I min hage dyrker jeg alt mulig som faller meg inn – som for eksempel urter, grønnsaker, frukt og bær. I tillegg har jeg ferske egg fra mine høner i hagen. Målet er at det meste skal kunne spises. Derfor finner man godt over 50 ulike spiselige vekster å nyte av.

Har du noen gode tips?
– Mine beste tips er å dyrke etter enkle prinsipp. Start gjerne i det små og utvid kjøkkenhagen etterhvert. Det viktigste er å gjøre det – enten det er i kjøkkenvinduet, på balkongen eller i en større kjøkkenhage. Verdien er det samme uansett: Du dyrker mat!

Han vil uansett anbefale alle nybegynnere å følge kjøkkenhagekontoer på sosiale medier og gjerne benytte seg av nettsiden hans for enkle nybegynnertips- og triks.

Hva er ambisjonene dine?
– Ambisjonene mine er å fortsette denne fantastiske reisen min ved å være Norges mest fulgte kjøkkenhagekonto på Instagram – fordi da kan mitt bærekraftige, positive og gledelige budskap nå frem til så mange som mulig, svarer Dennis og legger til:

Gir ut bok
– Jeg vil fremme budskapet og kunnskap om dyrking på en enkel og forståelig måte gjennom mine kanaler. Folk liker å få informasjonen tydelig og enkelt forklart. I tillegg er mitt mål å spre dyrkeglede til hele Norge. Verden har behov for at vi bidrar litt hjemme i hagen ved å dyrke egen mat.

Neste år gir han ut bok på et av Norges største forlag.
– Jeg tror det blir en kjempegøy fremtid i vente – både for meg og for alle andre som drømmer om sin egen kjøkkenhage, slår han fast.

Back To Top