fbpx Skip to content

Dagens skatepark på Hundvåg er ikke noe å rope hurra for. Derfor var Hundvågungdommen Aron Rygh-Ramstad (12 år) høsten 2020 innom hos Kommunebydelsutvalget på Hundvåg og etterspurte ny skatepark på Hundvåg. Han presenterte også hva som skal til for å få skateparken opp til en nivå som kan være en skater verdig. Det har resultert et engasjement fra foreldre som er lysten på å bidra til at ungdommene på Hundvåg har et godt og trygt sted å være. I tillegg håper vi at skateparken kan få tilleggselementer og aktiviteter som gir rom for opphold både for store og små, alle aldre og funksjoner. Gjerne med ly for vær og vind.

Aron ble godt mottatt i kommunedelsutvalget og ble fortalt at det ligger penger (1 million) i revidert handlingsplan 2020, park og vei – investeringer fra Stavanger kommune, hvor det er forslag om at Bangarvågen på Hundvåg oppjusteres med bedre skatepark og ny opparbeidelse av området med lek og opphold.

Pr i dag er det ingen ramper å skate på og asfalten er for dårlig for skating. Området har en veldig god plassering for tiltenkte plan. så vi må bare få gjort noe. Foreldregenerasjonen og ungdommene er på saken:

Derfor ble det våren 2021 ble dannet en skateklubb på Hundvåg. En skateklubb både for skatere, scootere og rollerblades. Skateklubben er en underavdeling til Hundvåg Idrettslag. (HILSS – Hundvåg Idrettslag skate og scotterklubb). Målet med skateklubben er å jobbe frem en bedre skatepark i samarbeid med Stavanger kommune og få inn aktive medlemmer som ønsker å skate på Hundvåg. Det rekrutteres medlemmer til klubben og håper på sikt at Bangarvågenområdet får en knallbra, gjerne unik skatepark og en aktivitetsplass hvor både store og små vil trives. Et godt møtested i nærmiljøet.

Det nye skateparkprosjektet på Hundvåg ønskes å sees i sammenheng med skater og gatekunstner Kim Stokke – kjent som graffitikunstneren HOAX. Han bodde her på øya, jobbet med barn og unge som hadde det vanskelig, startet SHIT skateboard i 2000 og var en ivrig surfer, skater og friluftsmann. Han var full av lidenskap og engasjement, en snill og morsom mann som brydde seg om alle rundt seg. Et forbilde. En park i hans navn er en hyllest for å hedre et godt menneske som så alt for tidlig tapte kampen mot kreften. I dag står det noen betongelementer som er signert HOAX. Han ville fargelegge en eller så grå skatepark. Disse elementene skal bevares.

HILSS har igjennom våren og sommeren 2021 samlet inn 100 000 kroner via SPLEIS. Disse pengene skulle gå til ny trerampe. Pengene kom raskt på plass. Fantastisk innsats av både næringsliv og private. TV vest har rapportert om dagens forhold skateparken og HILSS har vært omtalt flere ganger i Øyabyen i tillegg til engasjement på facebook og instagram. Trerampen har pr. September 2021 ikke kommet opp, dette pga av en barkebilleinvasjon i Canada som har satt begrensninger på tilgang til trematerialer i Europa og Norge. Men rampen skal opp, det vil bare ta litt lengre tid.

For å være en nyskapende og aktiv klubb hvor vi på sikt kan utvikle talenter og bidra til å være arrangør trenger skateklubben alltid friske midler. HILSS har opprettet et VIPPS nr om du ønsker å bidra. Nr er: 690428

HILSS vil være en aktiv skateklubb og ønsker medlemmer som vil være med å aktivt mene noe om den ny skatepark. HILSS har også flere planer på årshjulet som utflukter, pizzakvelder etc. Det koster kr. 200,- for et medlemskap. Ønsker du å melde deg inn kan du gjøre det her: https://club.spond.com/landing/signup/hundv%C3%A5gil

Ønsker du å være med som voksen støttespiller til klubben? Ta i et tak, engasjere deg for unge og ungdommer, da ønsker vi at du tar kontakt med oss. Se facebook for mer info.

Link til klubbens nettside:  https://www.hundvagil.no/portal/arego/club/68/contentcategory/948553988

Link til innslaget på TV vest finner du her: https://video.tvvest.no/skatepark-pa-hundvag-har-startet

Link til facebook: https://www.facebook.com/Hundv%C3%A5g-Skatepark-Hoax-Parken-100452108734517

Link til instagram: https://www.instagram.com/hundvagskateogscoot/

Back To Top