fbpx Skip to content

Sted: Hundvåg Kapell
Dato/klokkeslett: 30.11.2019 kl.15.00
Opprinnelsen til «Stille natt» var at den ble originalskrevet for lutt. Slik kom idéen til stemningsfull akustisk julekonsert med gitarduo og sang som for fjerde gang besøker Hundvåg Kapell første helg i advent.

Sangen som har omfavnet generasjoner og stadig rører ved hjerter over hele verden, oppstod i en landsby i Østerrike julaften 1818 for over 200 år siden. Orgelet i St. Nicolaus var i ustand og for å skape stemning under kveldsmessen lagde organist og komponist, Franz Xaver Gruber, en sang som kunne synges til et enkelt lutt-akkompagnement. Slik fant urframføringen av verdens mest kjente julesang «Stille natt» sted, en julekveld i Oberndorf.

Med «Stille natt» og dens opprinnelse som ramme presenterer de profesjonelle utøverne Marit Risnes (sopran) og Duo Gvito (gitar, arrangement), et stemningsfullt repertoar fram mot jul.

Medvirkende:
Marit Risnes, sopran
Duo Gvito:
Marius Noss Gundersen, gitar
Gjermund Titlestad, gitar

Varighet: Ca. 1 time, uten pause.
Arrangør: Marit Risnes/ Duo Gvito

Back To Top