fbpx Skip to content

Silent Night, stemningsfull julekonsert i Hundvåg Kapell med de internasjonalt anerkjennte musikerne Marit Kristine Risnes, sopran og Duo Gvito, Marius Gundersen og Gjermund Titlestad.
Stille Nacht, Heilige Nacht, sangen som har omfavnet generasjoner og stadig rører ved hjerter over hele verden oppstod julaften i en landsby i Østerrike. Året var 1818, orgelet var i ustand og for å skape stemning under kveldsmessen lagde organist Franz Gruber sammen med tekstforfatter presten Joseph Mohr en sang som kunne synges til et enkelt lutt-akkompagnement. Slik fant urframføringen av verdens mest kjente julesang Stille Natt sted, julekvelden i Oberndorf.

Med Stille Natt og dens opprinnelse på stille strenger som ramme rundt Julekonserten Silent Night, presenterer sopran Marit Kristine Risnes og Duo Gvito et stemningsfullt repertoar for sang og gitar for å feire den Hellige Natt, da jorden tok himmelen i favn.

KORT-BIOGRAFI
Marit Kristine Risnes, lyrisk koloratursopran
Marit Kristine Risnes har utøvende Diplom i sang for konsert og opera ved ”Hochschule für Musikk Hanns Eisler Berlin”, Tyskland. Studier med Østerrisk statsstipend ved  ”Internationale Sommerakademie Mozarteum Salzburg”, Østerrike samt faglærerutdanning og to-årig fordypning i sang ved Agder Musikkonservatorium.
I Tyskland ble hun tatt inn i agenturet ZBF, hatt kontrakt som solist og i ensemblet ved Oldenburgisches Staatstheater, sunget i operaproduksjoner ved Komische Oper Berlin, Neuköllner Oper Berlin, Vogtland Theater og Neustrelitzer Landestheater  samt CD innspillinger, konserter og turneer med  kringkastingskoret MDR, Chor des Mitteldeutscher Rundfunk Leipzig bl.a i  Gewandhaus Leipzig og Berliner Philharmonie, Tyskland.
Utover dette har hun vert sanger i distriktsmusikergruppa i Gloppen, Sogn og Fjordane.
Solist med en rekke orkester og kammerorkester: Sopran solist på Bach: kantater, Magnificat,  Johannes pasjonen, Matheus pasjonen, Grieg orkester-sanger, solist på konsertant Dido and Aeneas, samt  Händels Messias med Fossegrimen, Voss, vestlands-turne.
Engasjementer for den Kongelige Norske Ambassade i Berlin.
Engasjert av den Regierende Burgermeister i Berlin.
Lieder-abend på Troldhaugen Bergen.
Solist på en rekke turneer i Tyskland med ulike besetninger kammermusikk.
Opera-kafe konserter i regi av Oldenburgisches Staatstheater og med opera-trioen Viva La Voce i Tyskland.
Sanger i gruppen Trio Camera, konserter,Tysklands-turneer, opptak tysk TV.
Solist på 9 salmer i NRK2’s direktesending, «Salmeboka minutt for minutt» 2014/ rep. 2015.
Opera-kafe i Sandnes kulturhus 2015.
Stavanger Konserthus juli 2015: Sommerkonsert «Quiet Songs», gitarist Marius Gundersen.
Stavanger Hundvåg kapell juli 2015: Sommerkonsert Klassiske Perler, sang og gitar.
Berlin aug. 2015: kirkekonsert Victoria-kirken.
Berlin aug.2015: Opera kafe.
Stavanger, Bøker og Børst: Operapub des. 2015, jan, feb, mars, april 2016.
Sandnes Gand kirke feb. 2016. Quiet Songs- Musikk fra det 20-århundre for sang og gitar.
Stavanger Hundvåg kirke feb.2016. Quiet Songs for sang og gitar.
Sandnes Kulturhus februar 2016 Solist med Brassband.
Stavanger, Bøker og børst: Opera-pub juni, august 2016.
Sandnes kulturhus juni 2016, gjeste-solist som Violetta og Elettra på Opera-kafe.
Berlin juli 2016, Victoriakyrkan/Sjømannskirken:Konsert med Klassiske Perler.

Duo Gvito

Gitaristene Gjermund Titlestad og Marius Noss Gundersen etablerte Duo Gvito i 1998. De markerte tidlig sin kunstneriske kvalitet, og ble med utstrakt konsertvirksomhet en av de mest aktive gitarduoene i Norge. Etter kort tid begynte de også å sette sine spor internasjonalt, og har høstet strålende kritikker for sitt energiske samspill, sin musikalitet, formidlingsevne og ikke minst for den entusiasmen de viser gjennom innlevelse i musikken.

Duo Gvito har turnert Europa, USA, Brasil og, Mexico, og spilt på alt fra ny-musikk festivaler til jazzklubber. Gjennom dette, spilling i radio og TV, oppdrag for Rikskonsertene og en rekke festivaler og festspill i inn- og utland, har Duo Gvito gitt publikum opplevelser med nye impulser og inntrykk.

Priser i konkurranser og tildeling av støtte og stipendier fra blant andre Norsk Kulturråd, Fond for Utøvende Kunstnere og Statens Kunstnerstipend har gitt Duo Gvito bekreftelse på, og anerkjennelse for, sin kunstneriske kvalitet. I tillegg har de mottatt strålende kritikker for sine CD utgivelser og konserter verden over.

Duo Gvitos største styrke som musikere er deres evne til å levendegjøre musikken og skape kontakt med publikum. Dette gjør deres konserter til en unik opplevelse, hvor publikum får ta del i musikernes energiske samspill.

Omtale:
Marit Kristine Risnes har sin utdannelse innen sang og musikkteater fra Berlin og Salzburg. Hun har blant annet sunget ved Oldenburgisches Statstheater, Vogtland Theater, Neustrelitzer Landestheater, prosjekt i regi av Komische Oper, Berlin, Neuköllner Oper samt Mitteldeutscher Rundfunkkor. Hun har også vert å se i TV-opptredener, som solist  i NRK2’s «Salmeboka minutt for minutt».

Event finner du her:  www.hundvaag.no/kalender/silent-night-konsert

a3-plakat-silent-night-ny

Back To Top